RIVERSIDE

BASALT, COLORADO

This award-winning house was one of the first on its street to be remodeled fully in modern mountain style.  It was important that we harmonize with the other exteriors of this Basalt neighborhood while giving the house the update it needed.  We wanted to open the space and lighten it, update the floorplan for modern living, and take advantage of the beautiful river views.  Glass was the answer.  By extending the stairwell and enclosing it in floor-to-ceiling glass, the effect was show-stopping and dramatic. To further open views of the river and take advantage of outdoor living, we moved the common areas to the back of the house and added wrap-around windows and replaced existing doors with glass ones. A custom lighting design and elegant touches in brushed nickel and warm woods unified the spaces.